Wie ben ik?

Wie ben ik? is een televisieprogramma dat zowel een Vlaamse als Nederlandse variant kent. Het spelletje werd aanvankelijk alleen uitgezonden op de commerciële Vlaamse zender VTM. Later werd de formule overgenomen door RTL 4 die een Nederlandse versie van het spelletje maakte, met Nederlandse gasten. Deze versie werd van 1990 tot 1999 uitgezonden. In 2008 werd de Nederlandse versie van het spel nieuw leven ingeblazen, ditmaal op SBS 6. (bron: Wikipedia)

Eén van de wekelijkse hoogtepunten van de show was natuurlijk de aanwezigheid van één van de allergrootsten uit de nationale en internationale TV-wereld, Ron Brandsteder. Hoewel hij veel bekendheid verwierf met de Showbizzquiz en de Honeymoonquiz, is Ron natuurlijk ook een begenadigd zanger. Zo scoorde hij hits met 'Lieve Bella Beer' en 'Engelen bestaan niet'. Zelfs samen met Bonnie St. Claire kon Ron nog scoren, in het duet 'Dr. Bernard'.

Aerobics met Ron

Maar de grootste prestatie van Ron Brandsteder, die hier niet onvermeld mag blijven, was het presenteren van 'Moppentoppers', waar hij met zijn aanstekelijke lach menig Nederlandse familie over de grond heeft doen rollen van het lachen. Kijkt u even naar de hoes van de videoband, hieronder. Een hele bijzondere blijkbaar, want naast de finale, bevat deze videoband ook de 'vijf allerbeste moppen'. Waarom die moppen dan niet in de finale kwamen, blijft onduidelijk.

moppentoppers

Omdat Ron uiteraard niet al te veel in de publiciteit wilde treden in de beginjaren van zijn carriere, nam hij in de periode 1974-1976 singles op onder het pseudoniem Ron J. Winchester.

    

Inmiddels is Ron 58 jaar oud, en wordt in zijn successen al bijna voorbij gestreeft door zijn zonen Rick en Robert. Het presenteren zit de Brandstedertjes blijkbaar in het bloed.

Nog een extra gratis tipje: Als je naar de USA verhuist, hoef je nooit meer op TV naar Ron Brandsteder te kijken. Het is maar dat u het weet. Als u nog meer wilt lezen over Ron Brandsteder, kijk dan even naar dit artikeltje in 'Het Nieuwsblad', over onze nationale trots, de ambachtelijke quizmaster.