Winterfoto's

Posted on Friday 30 January 2009 at 1:21 pm in category: USA
In the past week 6 people read this, in the past month 21 people read this.

Om even dat wintergevoel vast te houden, heb ik deze week een aantal fotootjes gemaakt die het dagelijks leven hier een beetje illustreren, klikt u op de linkjes voor de plaatjes:

Zo ga ik tegenwoordig naar mijn werk

Een zondagje op het strand

Uitkijken als je de vuilnisbak buiten zet!

Winterfoto's Used tags: ,


Winter in Ohio

Posted on Friday 23 January 2009 at 1:43 pm in category: USA
In the past week 7 people read this, in the past month 18 people read this.

Het weerbericht voor Noord-oost Ohio is eigenlijk samen te vatten in twee regels: In de winter is er grote kans op sneeuw, en het wordt koud. In de zomer is het warm, met af en toe een onweersbui. Dat was het wel zo'n beetje. De winter is hier ook lang. Terwijl in Nederland de schaatsen alweer ingevet op zolder liggen, moeten we hier nog tot diep in april rekening houden met Koning Winter. En dat doen we al vanaf november.

Naast een ontelbaar aantal nadelen, heeft het ook zijn voordelen ten opzichte van Nederland:

- Je hoeft niet naar het weerbericht te kijken om te weten welke kleren je aan moet trekken morgen.
- Niemand klaagt over het weer. Als je het zat wordt, dan verhuis je maar naar Florida of zo.
- Het levert af en toe mooie fotootjes op.

En om even op die fotootjes terug te komen, afgelopen weekend ben ik even naar Brandywine Falls gereden (het is ongeveer tien minuten van waar ik woon). We hebben zojuist een periode met strenge vorst achter de rug, met minimum temperaturen rond de -25 graden, en maxima rond de -15. En dat verandert zo'n watervalletje dus in een klomp ijs.

Afgelopen zomer nam ik daar een foto (let u niet op de hinderlijk door het beeld lopende toerist), en die heb ik eens naast de winterfoto gelegd (u moet er even op klikken natuurlijk):

Brandywine Falls in de zomer en de winter

Winter in Ohio Used tags: ,


Abby's tekentalent

Posted on Wednesday 21 January 2009 at 2:08 pm in category: Abby
In the past week 6 people read this, in the past month 18 people read this.

Als je vier bent, kun je al heel goed tekenen. En Abby tekent graag. Ik, met mijn obsessie voor leuke tekeningetjes en plaatjes, stimuleer dat natuurlijk. Dat haar enthousiasme heel veel printerpapier kost, neem ik op de koop toe. Ze weet hoe ze het papier uit de printerlade moet krijgen, dus regelmatig zit je rustig te wachten tot er iets uit de printer gerold komt, om dan na enkele minuten tot de conclusie te komen dat er weer 500 vel 'Letter sized' papier (11" x 8.5") is verdwenen. Haar minder succesvolle creaties frommelt ze op, en die vind je dus terug in de open haard.

Bijna iedere dag moet ik als ik thuiskom haar tekeningen bewonderen, en hier en daar iets toevoegen dat voor haar te lastig is, zoals dieren en vliegtuigen. Het liefste tekent ze echter mensen, en dan met name haar familie. Gelukkig hebben we een grote koelkast, zodat alles erop geplakt kan worden met magneten (voor de oplettende lezer, het is dus geen echte roestvrijstalen koelkast, want dan kan dat niet).

Het tekenen van mensen is eenvoudig als je vier bent, want een persoon bestaat uit een hoofd (met de meest prominente delen van het gezicht) en benen en armen. De rest van het lichaam is immers slechts om deze delen bij elkaar te houden, dus dat kan je dan net zo goed weglaten.

Bij het tekenen van je familie is het daarnaast erg belangrijk dat de zon schijnt, want in onze familie schijnt altijd de zon. Abstracte begrippen als rozengeur en maneschijn zijn iets lastiger te tekenen, maar u heeft nu in ieder geval een beeld.

Klikt u even op dit plaatje voor afbeelding van één van de betere werken:

2009-01/abbys_family.png

Abby's tekentalent Used tags:


Foto Update

Posted on Monday 12 January 2009 at 10:22 am in category: USA
In the past week 4 people read this, in the past month 13 people read this.

Vanwege de niet aflatende stroom van verzoeken om beeldmateriaal, presenteer ik u hierbij een aantal recente kiekjes. Zoals gebruikelijk, kunt u erop klikken voor een groter exemplaar

Om te beginnen, twee fotoos van Kees. U ziet het, hij groeit behoorlijk hard, en het is een lachebekje:

Kees

alweer Kees

En twee van Abby natuurlijk (hoewel die tweede iets minder recent is, volgens mij is die genomen op Headlands Beach in de zomer van 2007:

Abby

Abby, zomer 2007

Binnenkort foto's van het interieur en exterieur van ons huis, want daar schijnt ook vraag naar te zijn...

Foto Update


Vrouw Haverkamp...

Posted on Monday 08 December 2008 at 10:21 am in category: USA
In the past week 2 people read this, in the past month 20 people read this.

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet veel op heb met kerstliedjes. Mijn vrouw daarentegen, kan er het hele jaar wel naar luisteren. Als een soort compromis, wachten we tot na Thanksgiving. En dan gaat het los. Via Limewire worden de klassiekers weer gedownload, en tot ver na de kerstdagen hoor ik Bing Crosby dromen over een witte kerst. Dat is al bijna niet te verkroppen, maar er zijn ook liedjes van Mariah Carey, en daar kan ik al helemaal niet tegen. Ik wil ook graag een bumpersticker waar op staat: "Ik rem niet voor Mariah Carey, en al helemaal niet voor Celine Dion". Maar nu heb ik er iets op gevonden, zodat ook voor mij deze tijd niet helemaal zonder plezier verloopt...

read more...

Vrouw Haverkamp... Used tags:


Zombies en koude voeten

Posted on Tuesday 02 December 2008 at 11:01 am in category: Kees
In the past week 2 people read this, in the past month 9 people read this.

Natuurlijk dacht ik dat het het simpel zou zijn. Tijd zat om af en toe het weblog te updaten. Maar dat valt dus tegen. De laatste tijd komt er van slapen niet zo heel veel terecht, dus als ik even de kans krijg, kruip ik niet meteen achter de computer om een verhaaltje te vertellen...

read more...

Zombies en koude voeten Used tags: ,


Cognitieve dissonantie...

Posted on Friday 07 November 2008 at 4:49 pm in category: USA
In the past week 4 people read this, in the past month 14 people read this.

Drie weken geleden heb ik afscheid genomen van mijn ouwe trouwe Chevy Blazer.

The Beast

Verkocht, nadat de advertentie nog maar een paar uurtjes on-line stond. En nou heb ik een andere auto, een Jeep Grand Cherokee uit '97. Overgenomen van een oud-collega, die weer terug naar Engeland gaat verhuizen. Alles erop en eraan natuurlijk, knopjes, dingetjes, lampjes, piepertjes, kompasje. Een 5.2 liter V8 motor, vierwielaandrijving, lederen bekleding, 10 jaar jonger dan de Chevy, verbruikt maar 1 liter benzine op 5 kilometer (in plaats van 1 op 3, dus lekker zuinig), lampen die automatisch aangaan als het donker wordt, elektrisch verstelbare stoelen, wat wil je nog meer. Het klinkt allemaal fantastisch, en het rijdt ook best aardig. Een paar fotootjes: foto 1, foto 2, foto 3.

Abby geeft het tenminste meteen toe, nadat het enthousiasme over haar eigen knopje om het raampje te openen is weggeëbt. Ze vond de Blazer eigenlijk veel leuker.  En diep in mijn hart moet ik toegeven dat ik dat ook vind. Een Chevy Blazer uit 1987 is 'bad-ass'. Luid, groot, sterk en belachelijk dorstig, maar zó leuk om in rond te rijden. Een Jeep is netjes, in de USA net zo onopvallend als een Opel Astra in Nederland. Ik heb spijt, maar ik kan niet meer terug. Ik had door moeten zetten, en op zoek moeten gaan naar mijn droomauto, een Chevy Suburban van de jaren '80, met van die schuurdeuren aan de achterkant. En dat ga ik ook wel doen, maar tot die tijd is het dus behelpen...

Cognitieve dissonantie...