Mooi rood is niet lelijk...

Posted on Saturday 16 December 2006 at 04:47 am in category: Whatever
In the past week 4 people read this, in the past month 12 people read this.

U herinnert zich vast dit stukje nog wel van een tijdje terug. Ondanks een aantal maanden trouwe dienst van de 'Heavy Chevy', zoals het ding in huize Schop liefkozend genoemd werd, was de tijd gekomen om plaats te maken voor iets anders.

Op mijn verlanglijstje staan een heel rijtje auto's, waarvan ik de meeste waarschijnlijk nooit zal bezitten. Maar één in het rijtje was altijd een grote vierwiel aangedreven auto, en die is er nu dus wél! Een Chevrolet Blazer K5 Silverado uit 1987, waar ik afgelopen week zomaar tegenaan liep bij een zogenaamde 'used car lot'. De deal was snel gesloten, en sinds heden middag rijd ik er dus in rond. Ondanks een kleine domper op de parkeerplaats van Wal-Mart, wat na enig gedoe met startkabels resulteerde in een bezoekje aan de garage voor een nieuwe accu (onder garantie vervangen), is de feestvreugde ongekend. Klikt u hieronder even voor een fotootje:

100_1649_copy2.jpg

En voor de echte liefhebbers is hier de originele folder uit 1987, in acht pagina's:

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8

Mooi rood is niet lelijk...


Restylen

Posted on Sunday 26 November 2006 at 9:10 pm in category: Whatever
In the past week 4 people read this, in the past month 14 people read this.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven had op mijn blog. Er zijn tegewoordig zoveel dingen te doen (emigreren, om maar eens iets te noemen). Verder wordt natuurlijk veel tijd ingenomen door de kleine Abby, die al bijna twee is, en voorrang krijgt (of eist) boven de andere hobby's.

Verder ben ik ook druk aan het Hyven ,waar Richard en Peter tegenwoordig ook te vinden zijn. Houd die twee in de gaten, dat wordt nog wel leuk.

En omdat ik alweer niet zoveel te melden heb, ben ik maar eens aan het restylen gegaan, waarbij alle onnodige poespas onverbiddelijk overboord is gezet. Voor de liefhebbers is er nu wél een hele echte 'custom 404 pagina' toegevoegd.

Ik had natuurlijk voor zo'n soort lay-out kunnen kiezen, maar dat is wel wat veel van het goede. Ondertussen ben ik druk bezig om inspiratie op te doen. Mijn digitale camera is stuk, maar ik wacht even tot na kerstmis voordat ik op zoek ga naar een nieuwe (tot dan dus oude of geleende plaatjes). Ik moet begin januari toch naar China, dus wellicht kan ik daar iets voor weinig op de kop tikken. Op het ogenblik gaat mijn voorkeur uit naar een Sony DSC-W50, daar hoor ik goede berichten over. Iemand nog tips?

Trouwens, over lelijke websites gesproken: moet je hier eens kijken...

Restylen


Stemwijzer

Posted on Tuesday 17 October 2006 at 10:30 pm in category: Whatever
In the past week 2 people read this, in the past month 17 people read this.

Misschien is het maar goed dat ik naar Amerika verhuisd ben, want blijkbaar snap ik echt helemaal niets meer van de Nederlandse politiek. Zo ben ik er bijvoorbeeld al jaren van overtuigd dat ik behoorlijk links ben (politiek gezien bedoel ik). Dus ik hoefde helemaal nooit naar de Stemwijzer om te weten waar ik op moest stemmen. Maar toch, waarschijnlijk uit nieuwsgierigheid, even er naartoe gesurft en de dertig vragen beantwoord.

Het advies dat ik kreeg was: 1. ChristenUnie óf 2. Partij voor de Dieren

Daarna probeerde ik het nog eens, gaf dezelfde antwoorden, maar nu zonder er een gewicht aan toe te kennen, en toen was het resultaat: 1. PvdA, 2. CDA, en nu als verrassende laatste de ChristenUnie.

Ik snap het niet meer, maar ik denk dat iedereen inderdaad maar eens op de ChristenUnie zou moeten stemmen. En dan natuurlijk ook wel op André Rouvoet En als dat dan nog teveel tegen je gevoel indruist, doe dan de Partij voor de Dieren maar. En dan op Marianne Thieme natuurlijk, dat lijkt me een leuke kandidaat om Minister-President te worden.

Stemwijzer Used tags:


Amerikanen en Europa

Posted on Wednesday 09 August 2006 at 9:52 pm in category: Whatever
In the past week 2 people read this, in the past month 10 people read this.

Iedereen kent natuurlijk het verhaal dat Amerikanen denken dat Holland de hoofdstad is van Kopenhagen, en dat België midden in Amsterdam ligt. Uiteraard geldt dat niet voor alle Amerikanen, maar het is waar dat niet veel mensen daar veel topografische feitenkennis hebben van Europa (en ook niet van de rest van de wereld).

Mensen vragen mij weleens of ik me daaraan stoor, maar daar stoor ik me niet in het minste aan. Het is volkomen begrijpelijk, want wat moeten ze met die kennis? En voordat je, als superieure Nederlander, een oordeel velt zou je eigenlijk eens moeten testen hoe uitgebreid je eigen kennis van 'de overkant' nou eigenlijk is. Pak er eens een kaart van de Verenigde Staten bij, en wijs even de volgende staten aan: Ohio, New York, Washington (ja, dat is ook een staat) en bijvoorbeeld Georgia. Da's nog best lastig, of niet soms? En dan heb ik het nog niet eens over staten als Nebraska, Iowa of Montana. Oh ja, noem meteen ook even de hoofdsteden van die staten op, als je toch bezig bent.

Maar het is natuurlijk wel leuk om het een beetje te overdrijven: http://wiki.chakuriki.net/en/index.php/Holland

Amerikanen en Europa


Pig Roast

Posted on Monday 10 July 2006 at 05:32 am in category: USA
In the past week 3 people read this, in the past month 15 people read this.

De mensen in het zuiden van de Verenigde Staten staan bekend als uitermate gastvrij. Dus wat doe je als er iemand uit Holland op bezoek is? Dan organiseer je een 'Pig Roast'. Dat houdt dus in dat je een heel varken op de barbeque gooit. De grote zwart geblakerde ton op het fotootje hieronder is de grill, en daar ligt dus een heel varken in te roosteren.

Bak eens een varken...

Terwijl het varken gaar ligt te worden, ga je even een rondje rijden met je vriendjes op de four-wheelers. Terry (op de foto met de oranje pet) heeft een tuintje van 37 hectare, dus je kan lekker een uurtje gaan crossen zonder twee keer langs dezelfde plek te komen.

Crossen met je vriendjes

En als het varken dan opgegeten is, is het tijd voor muziek. Misschien ligt het aan de hoeveelheid bier die ik gedronken had, maar deze drie heren speelden de mooiste country muziek die ik ooit gehoord had.

Muziekje erbij?

Pig Roast


Indianenjacht

Posted on Sunday 25 June 2006 at 8:11 pm in category: Whatever
In the past week 6 people read this, in the past month 21 people read this.

Een zwart vierkantje op de kaart betekent: bezienswaardigheid. Dus op zondagmorgen de kaart op schoot bij het ontbijt, en zoeken naar zwarte vierkantjes in de buurt van Albany, Georgia. En jawel hoor, daar is er eentje:

Indianen hier!

'Chenubee Indian Village'. Een indianen dorp dus. Niet te ver weg, leuk om eens even te gaan kijken. Op de kaart duidelijk iets ten zuiden van het dorpje Parrot, maar eenmaal daar aangekomen is van de Indianen of hun dorp geen spoor te bekennen. De mevrouw bij het lokale beniznestation keek me aan alsof ik dringend psychiatrische hulp nodig had toen ik er naar vroeg, zelfs nadat ik haar het bewijs had geleverd met het zwarte vierkantje. Zwarte vierkantjes op de kaart hebben voor mij een enorme geloofwaardigheid, en dus gaf ik de moed niet op. Want zoeken is ook leuk. En dan kom je in Georgia dus op dit soort paden terecht:

De paahaadeehen op...

En als je dan drie kwartier over dit soort weggetjes hebt gereden, kun je rustig de conclusie trekken dat je bent verdwaald. Maar toch had ik nog steeds het gevoel dicht bij het indianendorp te zijn. Ik voelde als het ware hun aanwezigheid. Uiteraard nog steeds meesters in de kunst van het bespieden van bleekgezichten, zaten ze waarschijnlijk in het struikgewas. In mijn hoofd had ik inmiddels visioenen van een ontvoering, waarbij ik natuurlijk liefdevol zou worden opgenomen in de indianenstam. Maar ik wilde wel op tijd terug zijn in het hotel om Nederland - Portugal te zien, dus er van uitgaande dat de indianen geen kabel TV hebben, zou ik waarschijnlijk moeten ontsnappen. Ook geen probleem, want ik heb vroeger alle boeken van Old Shatterhand gelezen, dus ik ken alle trucs.

Maar de indianen lieten zich wijselijk niet zien, ondanks enig aandringen. Ik heb ze geroepen, mysterieuze geluiden gemaakt, maar de indianen hadden waarschijnlijk besloten mij te laten gaan.

Nog ongeveer een half uurtje later vond ik weer een verharde weg, waar ik ook meteen een slang dood reed, om de dag een beetje goed te maken (per ongeluk!):

Zoals u kunt zien, is de voorkant van de slang iets platter dan normaal, dat komt door mijn rechter voorwiel. Hij ratelde ook echt niet meer, dus ik kon rustig uitstappen voor de foto.

Indianenjacht


Mississippi en Alabama

Posted on Sunday 11 June 2006 at 11:52 pm in category: Whatever
In the past week 7 people read this, in the past month 17 people read this.

Op dit moment verblijf ik in Tupelo, Mississippi. Als de naam u bekend voorkomt, dan kan dat komen doordat Elvis Presley hier geboren is in 1935, en hier is opgegroeid. En dat willen ze hier weten ook. Er is een Elvis Presley Park & Campground, een Elvis Presley Lake, en dan natuurlijk het museum dat bij zijn geboortehuis hoort. Het huis wordt ook krampachtig in een toonbare staat gehouden:

Birthplace of Elvis

Verder is er hier ook een automuseum met een heleboel oude auto's, zoals bijvoorbeeld deze Mercury Turnpike Cruiser uit 1957. Destijds was dit het summum van luxe, inclusief electrisch verstelbare stoelen (mét geheugen).

'57 Mercury Turnpike Cruiser
En natuurlijk één van de auto's van Elvis:
Elvis' Lincoln Mark IV

Daar houdt het wel zo'n beetje op met Tupelo, dus als je je dan verveelt ga je rond rijden, en dan kom je zomaar in Alabama terecht, waar bijvoorbeeld het 'Natural Bridge National Park' is. Dit park is aangelegd rondom een natuurlijke brug (verrassend), die 2 miljoen jaar geleden is onstaan door een ondergrondse rivier die langs een rots liep.

Natural Bridge, Alabama

Je komt er natuurlijk alleen als je vlug genoeg de bordjes kunt lezen:

Waarheen?

En met het risico dat het nu wel een beetje op een fotoalbum gaat lijken nog wat vergane glorie die je zomaar langs de weg kunt ontdekken in Sweet Home Alabama:

Een roestende Chevy C/60

Chevy C/60
Een verlaten benzine station:
Gas station
Een roestende Ford Mustang:
Ford Mustang
Een prachtige Pontiac Grand Prix (zonde)
Pontiac Grand Prix

Oh ja, ik heb een heleboel foto's gemaakt in het automuseum, dus wie geinteresseerd is kan ze via de mail kriijgen...

Mississippi en Alabama Used tags: , ,