Reclame

Posted on Thursday 15 May 2008 at 01:38 am in category: Whatever
In the past week 3 people read this, in the past month 17 people read this.

Hoewel ik niet veel te melden heb, behalve dan dat ik een nieuwe job heb, bij Rockwell Automation in Twinsburg, Ohio (vijf minuutjes rijden van huis, ha!), wil ik toch even reclame maken. Kort geleden is het MC Heerjansdam Racing Team in het leven geroepen. Een mooi initiatief van een aantal leden van MC Heerjansdam. Binnenkort vindt het evenement plaats waaraan bovengenoemd Racing Team min of meer zijn bestaan te danken heeft, de Ducati Club Races. Allemaal gaan kijken in Assen dus!

Reclame


Paardje rijden in Oklahoma

Posted on Tuesday 22 January 2008 at 9:21 pm in category: Whatever
In the past week 5 people read this, in the past month 15 people read this.

Eigenlijk is er in Texarkana niet veel te beleven. Het meest bijzondere van het hele stadje is het feit dat het precies op de grens van twee staten, Texas en Arkansas, ligt. Daar heb je het dan ook bijna wel mee gehad. Er is één ander geografisch hoogtepuntje, en dat is dat je tevens heel dicht bij de staten Oklahoma en Louisiana bent, zodat je in één klap vier staten kunt bezoeken, waarmee ik mijn totaal bij de laatste peiling op 17 van de 50 Verenigde Staten heb gebracht.

Omdat ik me graag aanpas aan de lokale gebruiken, normen en waarden hebben we dan ook een bezoekje gebracht aan de 'A to Z Guest Ranch' in Smithville, Oklahoma, waar je leuk op paardjes kunt rijden. Paarden vormen natuurlijk een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse recente geschiedenis, dus daar moet je geen flauwe grappen over maken. Toen de eigenaar van de ranch vroeg of ik van paarden hield, en ik antwoordde 'als ze op de juiste wijze bereid zijn wel', werd er dan ook niet gelachen. De volgende vraag was natuurlijk of ik ervaring had met paardrijden. Hierop zei ik dat ik liever niet met mijn eten speelde. Daarna was er dan ook een serieuze bemiddelingspoging van mijn vrouw nodig, om te beletten dat het avontuur vroegtijdig werd beëindigd. Nadat ze had uitgelegd dat ik in een wat achtergebleven gebied in een hoekje van Europa was opgegroeid, mocht ik alsnog mee.

Uiteraard nam de paarden-meneer (Andy) zoete wraak. Nadat ik op het aan mij toegewezen paard was geklommen, werd me verteld dat ik veroordeeld was tot de rode lantaarn, vanwege het feit dat mijn paard de neiging had om naar achterliggers te schoppen, wat voor onervaren rijders meestal een ongelukkige duikeling uit het zadel tot gevolg heeft. Andy nam de leiding, anders zouden we natuurlijk verdwalen, en vrouw en kind volgden op de tweede positie. Na enkele minuten had ik het gevoel dat het paard voor mij iets verkeerds had gegeten, wat resulteerde in een constante stroom van uitwerpselen afgewisseld met darmgassen. Vandaar dat mijn paard waarschijnlijk 'aan het elastiek ging hangen' zoals dat in de wielrennerij heet. Een gaatje laten vallen, en dan even een tussensprintje om weer bij de groep te komen, om vervolgens weer af te zakken.

Daarnaast wilde mijn paard bij twijfel vooral kaarsrecht op bomen af, om dan op het laatste moment een keuze voor links of rechts er langs te maken ('t is ook lastig natuurlijk, als je ogen aan de zijkant van je hoofd zitten). Dat betekent dus dat je met je knieën tegen boomstammen wordt geramd, tenzij je een beetje anticipeert. En dat leer je snel, kan ik u verzekeren.Ondanks deze ongemakken met de rijdieren, was het zeker de moeite waard. Lekker plonzen door ondiepe stroompjes, en strompelen over smalle bospaadjes en rotsige rivieroevers. De omgeving is prachtig, en omdat je in je achterhoofd weet dat je hier van alles kunt tegenkomen (beren, wolven, indianen) is het ook spannend. En het gevoel in je achterwerk als je na een uurtje van het paard af mag, is werkelijk onbetaalbaar! Daar zou je het alleen al voor doen.

Paardje rijden in Oklahoma Used tags: ,


Jaarlijkse update

Posted on Monday 31 December 2007 at 9:54 pm in category: Whatever
In the past week 2 people read this, in the past month 9 people read this.

Ik weet dat er aardig wat mensen zijn die dit weblog in de gaten houden. De afgelopen tijd zal dat wel dramatisch zijn afgenomen, want er valt natuurlijk niet zo heel veel in de gaten te houden. Hier ben ik voor verantwoordelijk, en het is dan ook volledig mijn eigen schuld. Er is altijd wel iets om een stukje over te schrijven, als je er maar een beetje je best voor doet. En daar zit 'm nou juist de kneep, ik doe mijn best er gewoon niet voor. Maar goed, hier gaan we dan maar weer eens, en dit keer zal ik eens niet beloven om met wat meer regelmaat hier te gaan 'posten' zoals dat tegenwoordig heet, want die beloftes kom ik toch nooit na. Dit keer zal ik eens gewoon even vertellen hoe het met ons gaat.

De laatste tijd ben ik vooral bezig geweest met werken, voornamelijk in North Carolina. Dat is een heel leuk gebied om te verblijven, heb ik gehoord. Ik heb er helaas niet veel van kunnen zien, ik ben voornamelijk in een nare fabriek aan het werk geweest. Genoeg daarover dus, het enige dat ik hier nog wel over kwijt wil is dat van mijn wens om ooit professioneel buschauffeur te worden dus weinig terecht is gekomen.

Verder heeft u hier al eerder kunnen lezen dat we zijn verhuisd, naar een groter huis. Voor de duidelijkheid, als ik zeg 'groter', dan bedoel ik dus echt groot, voor Nederlandse begrippen dan wel te verstaan. Voordat ik hierover verder ga, eerst even een foto laten zien die ik maanden terug al aan iemand beloofd heb. Ruud, hier is 'tie dan (op het kleine plaatje klikken voor een groter plaatje):

naambordje.jpg


Zo'n huis brengt natuurlijk ook de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Het moet allemaal worden opgeruimd, gestofzuigd, er moet eten worden gekookt, er zijn twee badkamers en vier toiletten die schoon moeten worden gehouden, als het sneeuwt moet je de oprit sneeuwvrij maken, als het niet sneeuwt moet het gras worden gemaaid (tenzij het herfst is, dan moeten de bladeren worden aangeharkt), en zo zijn er nog wel meer dingen. En als mijn vrouw dan klaar is met al die dingen, is de dag wel voorbij natuurlijk. Dus dan komt het allemaal op mijn schouders neer om te zorgen dat de open haard lekker blijft branden. Nu moet ik zeggen dat ik dat aardig onder de knie begin te krijgen. Dus dan heb ik wat tijd over om bijvoorbeeld een mooi werkbankje in elkaar te timmeren in de garage:

workbench.jpg


Als u nu denkt, 'wat staat die bankschroef toch op een onhandige plek', dan bent u waarschijnlijk rechtshandig. Als u niet weet wat een bankschroef is, begrijpt u waarschijnlijk ook niet waarom het zo belangrijk is om een werkbank te hebben. Maar geloof me, het is héél belangrijk.

Verder zijn er vergaande plannen om de kelder (althans, de helft ervan) om te toveren in een echt Hollandsch bruin café. Zoals altijd zijn de plannen vergaand (dat is één van mijn sterke punten). Ik ben nog een beetje aan het twijfelen wat nu mijn voorkeur heeft inzake het ontwerp van de bar zélf, dus hier moet nog wat veldonderzoek naar worden gedaan. Vandaar dat je mij tegenwoordig steeds vaker met een rolmaat in een bar ziet. Qua voorbereiding kan ik u melden dat ik alvast de juiste muziek heb gedownload, en dat ik een tap-hendel heb aangeschaft op EBay. Dus zodra ik eruit ben over het ontwerp, hoeft het alleen nog maar gebouwd te worden.

De kleine meid is intussen drie geworden, en dat is dus al héél groot eigenlijk. Grappig is dat ze steeds meer interesse gaat hebben voor de Nederlandse taal, en ze komt nu regelmatig vragen hoe iets in het Nederlands heet. Blijkbaar heeft mijn betoog dat het voor je latere carrière heel belangrijk is om Nederlands te leren dus toch effect gehad. Wat wel lastig is om uit te leggen dat bijvoorbeeld een computer in het Nederlands dus ook gewoon 'computer' genoemd wordt.

abby_snow_shoveling.jpg


Oh ja, inmiddels is er een kettingzaag (door mijn collega's van de Veluwe steevast 'knetterbiele' genoemd) toegevoegd aan het assortiment gereedschappen. Ik kon hem voor een zacht prijsje overnemen, maar dan moest ik er ook wel een katje bij nemen. Zo gezegd zo gedaan, dus ik kan u nu ook voorstellen aan de kat, hier is ze dan, ze heet Beatrix Louise (aan de linkerkant):

beatrix_abby.jpg

 En dan ook nog een gelukkig 2008 gewenst allemaal!

Jaarlijkse update


Verhuizen

Posted on Tuesday 16 October 2007 at 04:38 am in category: Whatever
In the past week 3 people read this, in the past month 12 people read this.

Uiteraard weer veel te lang geleden, maar nu toch eindelijk een posititef berichtje: we gaan verhuizen!

Vandaag kregen we de sleutels van ons nieuwe huis...snel van alles doen dus, want morgen mag ik weer naar North Carolina. Echt genieten kan ik er dus niet van. Ik heb nog wel even tijd gehad voor een online verhuisberichtje, en dat kun je hier bekijken.

PS: Ruud, ik heb het bordje nog niet opgehangen, maar dat komt wel als ik weer terug ben, en dan krijg jij je foto natuurlijk ook!

Verhuizen


Back in the States

Posted on Monday 30 July 2007 at 12:08 am in category: Whatever
In the past week 3 people read this, in the past month 10 people read this.

Natuurlijk is het hier al weer wekenlang stil, zoals u nu wel gewend bent. Er is natuurlijk wel van alles gebeurd.

Zo zijn we bijvoorbeeld een tijdje in Nederland geweest, om te werken, maar ook om bij Opa & Oma te zijn:

Tegelijkertijd kan je dan mooi wat goede vrienden opzoeken om weer eens oude verhalen op te halen en een pislje te drinken:

Maar ja, als je dan weer terug bent in de States, is het weer hard werken, dus vandaar dat het updaten van de website er weleens bij inschiet;

Back in the States


Routebeschrijving

Posted on Friday 06 April 2007 at 5:06 pm in category: Whatever
In the past week 3 people read this, in the past month 13 people read this.

Beste lezers,

 Het wordt hier weleens een beetje saai. Dat komt omdat ik thuis niet zoveel spannends beleef (althans, niets dat ik met jullie wil delen). Ik ga naar mijn werk, kom thuis, doe boodschappen, maak een praatje met mijn (Nederlandse!) buurman, zit op de bank met mijn vrouw Amerikaanse televisie te kijken, en dat was het wel zo'n beetje. Als je er iets aan wilt doen kun je altijd langskomen, hier vind je een routebeschrijving. Let vooral op stap 31, dit is een essentiële aanwijzing die je niet mag missen. Je kunt overigens ook een boot nemen.

 

Routebeschrijving


Weihai Zoo

Posted on Sunday 25 March 2007 at 4:04 pm in category: Whatever
In the past week 5 people read this, in the past month 16 people read this.

Ik ben in mijn leven al in aardig wat dierentuinen geweest, dus ik beschouw mezelf als een deskundige op dit gebied. Maar wat ik vandaag heb gezien in de zoo in Weihai, valt eigenlijk met geen pen of toetsenbord te beschrijven (ik ga het natuurlijk wel proberen).

De dierentuin in Weihai is prachtig aangelegd, rondom een berg, en is verschrikkelijk groot. Er lijkt geen eind te komen aan de trappen die je op en af moet om alles te zien, maar het is de moeite waard. De grootste attractie wordt geboden door de roofdieren. Nu weet je natuurlijk dat die beesten normaal gesproken een beetje liggen te dommelen in de zon, dus weinig spektakel. Maar daar heeft men in China iets op gevonden.

Lekker kippetje

Je kunt voor 50 yuan (ongeveer 5 euro) een levende kip kopen, die je vervolgens voor de leeuwen, wolven, tijgers, luipaarden of andere beesten die wel van een kippetje houden kunt gooien. We hebben er drie geprobeerd, en de wolven waren veruit het spectaculairst. De kip werd in luttele seconden door een troep wolven aan stukken gescheurd.

Update: we hebben de beelden!

De verblijven van de dieren zijn absoluut enorm, en ook weer prachtig aangelegd. Je kunt ook naar het topje van de berg klimmen natuurlijk, waar we enthousiast aan begonnen. Ik heb van mijn leven nog nooit zoveel traptredes beklommen in één dag.

Verder kun je hier echt heel dicht bij de dieren komen, en je kunt dan ook leuke fotootjes nemen.

Daarna kun je nog wat visjes aan de zeehonden voeren, ook erg leuk natuurlijk, en dan heerlijk verdwalen in het park wat bij de dierentuin hoort, waar je dit soort dingen tegenkomt:

De schattingen van de te voet afgelegde afstand varieerde aan het eind van de dag van 15 kilometer tot 18 mile (die laatste schatting werd gedaan door vriend & Texaan Ron, in Texas is alles groter natuurlijk).

Weihai Zoo Used tags: