Helden...deel III

Posted on Tuesday 30 September 2008 at 11:40 pm in category: Helden - Heroes
In the past week 5 people read this, in the past month 21 people read this.

Natuurlijk, zult u zeggen, vrouwelijke helden, dat kan makkelijk. En een gorilla, waarom niet? Maar ik ga u verassen: zelfs ingenieurs kunnen helden zijn. En ik moet zeggen dat ik persoonlijk wel een beetje trots ben dat ik deze held heb gevonden, want hij is nog een werktuigbouwkundig ingenieur ook.

Zijn naam? Aron Ralston.

Aron Ralston

read more...

Helden...deel III Used tags: ,


Ik mag blijven...

Posted on Tuesday 30 September 2008 at 3:43 pm in category: USA
In the past week 5 people read this, in the past month 16 people read this.

Het is nu alweer twee jaar geleden dat ik (voorwaardelijk) toestemming kreeg om in de Verenigde Staten te komen wonen. U wilt niet weten hoeveel formulieren ik heb moeten invullen omdat voor elkaar te krijgen (ik moet eerlijk zijn, ik weet het zelf ook niet meer). Het lijstje bevat onder andere de formulieren I-864, I-130 ($ 355,-), I-485 ($ 930,-) en I-751 ($ 545,-) en misschien ben ik er nog wel een paar vergeten. Verder een medische keuring inclusief wat vaccinaties (€ 226,-), een röntgenfoto (€50,-) en uiteraard de broodnodige pasfoto's zo nu en dan, die alleen door een goedgekeurde fotograaf mogen worden genomen (reken dus maar op 25 euro per setje).

read more...

Ik mag blijven... Used tags: ,


Halloween

Posted on Monday 29 September 2008 at 09:40 am in category: Abby
In the past week 24 people read this, in the past month 66 people read this.

Eind oktober is het weer Halloween, en dat betekent dat er weer een kostuum uit moet worden gezocht voor 'trick-or-treat'. In allerlei loodsen, waar de rest van het jaar niets gebeurd, verschijnen opeens winkels met de meest bizarre uitdossingen. En terwijl mama thuis het huis versiert met Halloween decoraties (vooral veel 'pumpkins'), ga ik met Abby op pad naar één van de kostuum winkels om iets uit te zoeken. Hoewel Abby er nog niet helemaal uit is wat ze nou precies wil, is er wel een shortlist van mogelijkheden: Een lieveheersbeestje, een slang, of een skelet.

Bij de winkel aangekomen worden we geholpen door een aardige mevrouw in een heksenkostuum. Nadat ik het hele gezelschap met een onnavolgbare afleidingsmanoevre om de cheerleaders heb weten te krijgen (die vind ik niet leuk), staan we in het pad met de 'enge' kostuums. Zombies, heksen, vampiers en dat soort dingen. En natuurlijk de onvermijdelijke skeletten, waarvan Abby er meteen eentje uit het schap rukt. 'Deze', zegt ze overtuigend. Op weg naar de paskamers komen we langs een lieveheersbeesten kostuum, en er wordt nog even kort getwijfeld, maar uiteindelijk belanden we met skelet en al in de paskamers. 't Is een mooi ding, compleet met masker, handschoenen en overschoenen, en het past ook nog perfect, met ruimte voor warme kleren eronder, want eind oktober is het vaak wel een beetje koud om langs de deuren te gaan voor snoep. De keuze is gemaakt.

Afrekenen en naar huis, alwaar het hele ding natuurlijk aangetrokken moet worden om het aan mama te laten zien. Gelukkig valt het in de smaak, en de rest van de dag doe ik dus allerlei klusjes met een skelet op mijn hielen. Veel bekijks natuurlijk, want dat gebeurt ook niet iedere dag dat je iemand het gras ziet maaien met een skelet van drie turven hoog in het kielzog.

Skelet in de keuken

Aan het eind van de dag kan het skelettenpak uit, en wordt het in de kast gehangen, tot aan de grote dag. Ongeveer tien minuten nadat ze rustig is gaan slapen, wordt het huis opgeschrikt door een ijzingwekkende gil. Na onderzoek blijkt het lastig om in slaap te vallen als je weet dat er een skelet in je kast zit.

Halloween Used tags: , ,


Helden...deel II

Posted on Friday 26 September 2008 at 3:41 pm in category: Helden - Heroes
In the past week 7 people read this, in the past month 23 people read this.

een held hoeft natuurlijk niet altijd een man te zijn (hoewel dit over het algemeen wel helpt). Het kan dus ook een vrouw zijn, en als het een vrouw kan zijn, waarom zou het dan geen dier kunnen zijn of, gekker nog, een vrouwelijk dier? Ook dat kan, beste mensen, en daarom gaan we vandaag eens even kijken naar Binti Jua, de tegenhanger van Bokito.

2008-09/binti_jua.jpg

Binti Jua

read more...

Helden...deel II Used tags: , ,


Verveelt u zich?

Posted on Friday 26 September 2008 at 10:27 am in category: Whatever
In the past week 5 people read this, in the past month 16 people read this.

Als je je verveelt, en niet bang bent om eens te lachen, moet je eens op de website van Hildo gaan kijken: http://www.twolefthands.nl/index.htm.

Verveelt u zich?


Google Chrome

Posted on Thursday 25 September 2008 at 1:40 pm in category: Nerds
In the past week 6 people read this, in the past month 20 people read this.

Wat me vandaag bezighield, was Google Chrome. Ik wist al even van het bestaan ervan, maar ik had het nog niet serieus geprobeerd. Voor de mensen die het niet bekend voorkomt: Google Chrome is de nieuwe webbrowser die door Google is ontwikkeld. En ik ben óm. Internet Explorer gebruikte ik al een tijdje niet meer (hoewel de nieuwe versie 8 misschien beter is), Safari is voor alternatievelingen, Opera is voor mensen die graag alternatievelingen willen zijn, en Firefox is nu alweer een tijdje gewoon. Proberen dus!

2008-09/google.jpg

Google Chrome Used tags: ,


Helden...deel I

Posted on Wednesday 24 September 2008 at 1:00 pm in category: Helden - Heroes
In the past week 2 people read this, in the past month 15 people read this.

Read this article in English

En dus dacht ik dat het misschien wel aardig was om stukjes te schrijven over mensen die ik wel (een beetje) bewonder, mijn zogenaamde 'helden', en daar heb ik dus deze categorie voor in het leven geroepen. Een onvoorspelbaar geheel natuurlijk, want je weet nooit wanneer ik het weer eens zat ben. En om het sowieso niet al te voorspelbaar te maken, ga ik dus ook proberen om de meest obscure personen hier als held neer te zetten.

Stan the Man

Stanislav Petrov

read more...

Helden...deel I Used tags: ,


We zijn terug!

Posted on Wednesday 24 September 2008 at 01:21 am in category: Whatever
In the past week 5 people read this, in the past month 13 people read this.

Omdat het hier zo stil is geweest de laatste tijd, is het misschien niet opgevallen, maar we zijn even uit de lucht geweest. Het mag er dan niet zo spectaculair uit zien, maar ik kan u verzekeren dat onder de motorkap van deze website nogal het één en ander is veranderd. Zoals u hieronder kunt zien, is er hard aan gewerkt door een team van schaamteloos opgezweepte medewerkers.

hard werken

Deze foto komt van Shorpy

En natuurlijk komt het er nu op aan om ook eens iets vaker iets te schrijven. Waar ik in het begin van de weblog-tijd nog zeer regelmatig iets 'postte' zoals dat in het huidige weblog-jargon zo mooi heet, heb ik het daarna behoorlijk af laten weten. Aan ideeen (plaatst u zelf het diakritische teken maar) ontbrak het nooit, maar ik verkeerde vaak in de veronderstelling dat niemand het eigenlijk interessant genoeg zou vinden om te lezen. Dat soort bezwaren gooi ik bij deze overboord. Met andere woorden, of u het nu interessant vindt of niet, ik ga het gewoon opschrijven.

Verder is de website uitgebreid met een aantal pagina's, zoals 'Waarom?', waar ik iets dieper inga op de redenen voor deze site, en natuurlijk niet te vergeten 'Wie ben ik?', over het leven van een bijzondere man, en binnenkort zullen er meer uitbreidingen komen.

Oh ja, het 'oude' weblog is hier nog wel te vinden, voor degenen die er geen afstand van willen doen: http://www.johnschop.nl/log/index_old.php, maar ik kan geen garanties geven dat het nog lang blijft bestaan (ik heb ook geen zin om het te verwijderen, dus de kans is groot dat het gewoon wél blijft staan, totdat ik de ruimte nodig heb of zo).

We zijn terug! Used tags: