Wie is Harco Sorbato?

Posted on Tuesday 25 October 2011 at 2:32 pm in category: Helden - Heroes
In the past week 34 people read this, in the past month 100 people read this. Used tags: ,

een avatar van Harco Sorbato

De laatste tijd wordt het sociale netwerk Twitter onveilig gemaakt door een mysterieus persoon, die schuilgaat achter het pseudoniem @HarcoSorbato. Als u hier alleen komt om het antwoord te krijgen op de vraag 'Wie is Harco Sorbato?', dan moet u maar even helemaal naar het eind van dit artikel scrollen, want daar kunt u de gewenste informatie verkrijgen. Ja, u leest dat goed.

Maar laten we eerst eens kijken wie Harco Sorbato nu eigenlijk is. Volgens zijn 'bio' op Twitter, is dit wat Harco Sorbato het beste beschrijft:

"Held. God. Rockster. Swaglap. Kunst. BAN'er (Bekende Anonieme Nederlander)."

Daar gaan we natuurlijk niet aan twijfelen, als hij dat vindt. Over zijn identiteit doen de wildste geruchten de ronde. Sommige mensen denken dat Harco eigenlijk Victor Reinier is, anderen beweren stellig dat het hier een typetje van André van Duin betreft, terwijl ik het zelf niet onmogelijk acht dat de echte Sorbato in werkelijkheid Ron J. WInchester heet.

Harco vergaarde het grootste deel van zijn beruchtheid door zogenaamde 'hoaxes'. Zo retweette half twitterend Nederland al eens dat een 4 jarige illegale kleuter genaamd Otabros Ocrah uitgezet zou worden naar Somalië, zonder ouders. Een verzinsel van Sorbato - niet geheel toevallig is 'Otabros Ocrah' gewoon 'Harco Sorbato' achterwaarts gelezen.

Een andere zeer 'succesvolle' hoax onstond toen Harco het twitteraccount @ExpertNL oprichtte, en begon te tweeten dat hij een iPad zou verloten onder de eerste 1000 volgers, en een HDTV onder de twééde 1000 volgers. Binnen de kortste keren had het account bijna 4000 volgers, iets waar het officiële @expertwinkel slechts van kon dromen. Hierna droeg Harco, excentriek als hij is, het account belangeloos over aan Expert, die vervolgens de volgers blij maakten met het hi-tech requivalent van een dode mus, een Blu-Ray disc.

In de nasleep van de Expert-hoax bleek ineens dat 'hoaxen' ook minder fijne gevolgen kan hebben. Harco kreeg het aan de stok met een zekere @MarjolijnvdPlas, die ondanks haar gebrekkige spel-kwaliteiten een geduchte tegenstander bleek, en met juriediese [sic] stappen dreigde. Na wat getrouwtrek over en weer doofde de zaak echter als een nachtkaars uit. Er gaan geruchten dat Marjolijn van de aanklacht heeft afgezien nadat Harco haar een schikkingsvoorstel had gedaan, waarvan de details niet openbaar gemaakt zijn.

Wat weten we verder over de man (?) achter Harco Sorbato? Niet bijster veel. Hij verblijft in de buurt van Utrecht, zoveel is zeker, en heeft een Conservatorium opleiding afgerond. Deze opleiding komt hem handig van pas, want hij werkt op een helpdesk, waar hij de muziek inspeelt die u hoort als u 'in de wacht' wordt gezet aan de telefoon. 

Maar goed, waar u allemaal voor gekomen bent natuurlijk, is de onthulling van de identiteit van Harco Sorbato, hoewel u misschien maar niet moet klikken. Eigelijk hoort Harco gewoon anoniem te blijven. Maar als u het echt wilt weten:

KLIK HIER OM TE ZIEN WIE HARCO SORBATO IS