Een onderbroek op de parkeerplaats

Posted on Friday 19 November 2010 at 09:01 am in category: Whatever
In the past week 2 people read this, in the past month 7 people read this.

onderbroek

Normaal gesproken rijd ik in een staat van half-slaap naar mijn werk 's ochtends. Als ik mijn oprit af ben, moet ik één keer een bocht naar links maken, dan één naar rechts, vervolgens een minuut of tien rechtdoor, en dan een laatste bocht naar links, en ik ben er. Ik hoef dus niet echt goed wakker te zijn om er te komen.

Vanmorgen werd ik echter opgeschrokken uit mijn mijmeringen, want toen ik de parkeerplaats op zwenkte, lag er iets op de grond. Ik kon eerst nog niet zo heel goed zien wat het was, maar toen ik eenmaal uit de auto was gestapt, werd mijn vermoeden bewaarheid: het was een onderbroek! Niet zo'n strakke witte ballenknijper, maar een boxershort (klik even voor een vergelijkbaar exemplaar).

De vraag is nu, hoe komt dat ding daar nou. Zo'n onderbroek valt natuurlijk niet zomaar van je kont, en mocht dat wel gebeuren, dan heb je natuurlijk nog altijd een broek aan, mag ik hopen. Dan blijven er dus twee mogelijkheden over:

  1. Iemand heeft hem bewust uitgetrokken en daar neergelegd. Maar da's best raar, vooral omdat het vanochtend een beetje vroor.
  2. Iemand had toevallig een onderbroek in zijn handen, en is hem daar verloren. Daar moet je ook niet te lang over nadenken trouwens, want waarom....laat maar.

Hij leek wél schoon, voor zover ik kon zien. Ik heb 'm natuurlijk niet aangeraakt, want het blijft natuurlijk een onderbroek. Maar opeens schoten wel de woorden 'verdacht pakketje' door mijn hoofd. En dat is natuurlijk toch een beetje verontrustend in deze tijd.

Eigelijk is een onderbroek de ideale vermomming voor een bomaanslag, mocht je die willen plegen. Je verstopt een bom in een onderbroek, die je dan ergens laat slingeren. Niemand die hem aan gaat raken, en het lijkt onschuldig genoeg om geen alarm te gaan slaan. De bom ligt daar dus rustig weg te tikken tot 'ie klaar is om te ontploffen. Hoe meer ik erover nadenk, hoe plausibeler het wordt. Maar ja, ik wil natuurlijk ook niet degene zijn die de beveiliging hier inschakelt met het bericht dat er een verdachte onderbroek op de parkeerplaats ligt. Dat zijn van die dingen die je dan tot aan je pensioen gaat horen in iedere vergadering.

Ik denk dat ik vandaag maar gewoon vroeg naar huis ga en CNN aan zet....