Roze pannenkoeken

Posted on Wednesday 30 December 2009 at 5:44 pm in category: USA
In the past week 1 people read this, in the past month 17 people read this.

Eigenlijk was het me nooit zo opgevallen, maar onlangs werd ik op een hele vervelende gewoonte van Nederlanders gewezen. Het zit zo: Nederlanders onder elkaar schelden constant op de overheid, het weer, belastingen, files, noem het maar op. Niks is goed in Nederland. Maar o wee als iemand die geen Nederlander is (een Amerikaan bijvoorbeeld) er iets over zegt. Dan word er één front gevormd om Nederland te verdedigen, en zijn alle problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Belastingen? Och, daar krijg je ook wat voor terug he? Het weer? Valt wel mee hoor, vorige week was het nog 30 graden. Files? Oh, dan neem je toch de trein..

Om eens iets positiefs te doen, zal ik in een aantal stukjes eens iets noemen wat ik nou leuk vind aan Amerika. Om maar eens ergens te beginnen: de gewoonte om pannenkoeken te eten bij het ontbijt. Niet van die dunne pannenkoeken, maar dikke. Met stroop. Dat vind ik nou leuk.

En dus ben ik de pannenkoekenbakker hier in huis in het weekend. En zo af en toe doe ik er eens iets van een extra smaakje in, bijvoorbeeld kaneel en suiker door het beslag, of een beetje vanille extract. Maar als je dan in de vroege morgen het verkeerde flesje uit de kast pakt, bijvoorbeeld rode kleurstof in plaats van vanille extract, dan krijg je dus iets anders, zoals roze pannenkoeken.

Het leuke is, ze werden met algemeen gejuich ontvangen!

roze beslag