Dingen die je kinderen nooit zullen weten..

Posted on Thursday 06 August 2009 at 3:06 pm in category: Whatever
In the past week 2 people read this, in the past month 6 people read this.

Een paar dagen geleden vond ik op het wereld-wijde web dit lijstje: 100 Things Your Kids May Never Know About. Op zich leuk om te lezen, hoewel dit lijstje al wat langer de ronde doet op het internet geloof ik. Je kunt er nog een heleboel meer verzinnen, en dat hebben mensen hier dus ook gedaan.

En toen ik gisterenavond met Abby op de bank TV zat te kijken, vond ze er opeens zélf eentje. Tijdens een van de vele 'commercial breaks' kwam er een reclamespotje (van Honda) tussendoor waar een meneer (Mr. Opportunity) zogenaamd met zijn knokkel op de binnenkant van de beeldbuis tikt, en dan hoor je dus ook het geluid van iemand die met zijn knokkel op de binnenkant van de beeldbuis tikt (tok-tok). Een oud trucje, wat soms best grappig is natuurlijk.

Maar voor iemand van vier is dat dus aanleding voor wat vragen: Wat doet die meneer? Nou, hij klopt op de binnenkant van de TV. Oh, zit hij dan in onze TV? Nee, niet echt, maar zogenaamd, dat is nou juist het grapje. Oh, leuk zeg. Maar waarom maakt het dan dat geluid als hij op de TV tikt? Gewoon, het geluid van iemand die op een beeldb.....

Wacht eens even...opeens had ik door waarom ze het niet snapte! Ze heeft nog nooit een TV met een beeldbuis gezien! Iemand die met zijn knokkel op een LCD scherm klopt, dat maakt een heel ander geluid! Abby heeft dus echt helemaal geen idee wat een beeldbuis is, we hebben er niet één in ons huis, behalve dan die ouwe TV in de kelder ergens, die niet wordt gebruikt. En onze computer heeft ook een flat-screen natuurlijk.

De mensen van de reclamewereld hebben dit nog helemaal niet door blijkbaar, en maken nog steeds reclames met mensen die op het glas van de beeldbuis tikken. En als nou niemand het ze verteld, doen ze dat over tien jaar misschien ook nog wel. Stil houden dus, kan je lachen....