Abby's tekentalent

Posted on Wednesday 21 January 2009 at 2:08 pm in category: Abby
In the past week 6 people read this, in the past month 25 people read this. Used tags:

Als je vier bent, kun je al heel goed tekenen. En Abby tekent graag. Ik, met mijn obsessie voor leuke tekeningetjes en plaatjes, stimuleer dat natuurlijk. Dat haar enthousiasme heel veel printerpapier kost, neem ik op de koop toe. Ze weet hoe ze het papier uit de printerlade moet krijgen, dus regelmatig zit je rustig te wachten tot er iets uit de printer gerold komt, om dan na enkele minuten tot de conclusie te komen dat er weer 500 vel 'Letter sized' papier (11" x 8.5") is verdwenen. Haar minder succesvolle creaties frommelt ze op, en die vind je dus terug in de open haard.

Bijna iedere dag moet ik als ik thuiskom haar tekeningen bewonderen, en hier en daar iets toevoegen dat voor haar te lastig is, zoals dieren en vliegtuigen. Het liefste tekent ze echter mensen, en dan met name haar familie. Gelukkig hebben we een grote koelkast, zodat alles erop geplakt kan worden met magneten (voor de oplettende lezer, het is dus geen echte roestvrijstalen koelkast, want dan kan dat niet).

Het tekenen van mensen is eenvoudig als je vier bent, want een persoon bestaat uit een hoofd (met de meest prominente delen van het gezicht) en benen en armen. De rest van het lichaam is immers slechts om deze delen bij elkaar te houden, dus dat kan je dan net zo goed weglaten.

Bij het tekenen van je familie is het daarnaast erg belangrijk dat de zon schijnt, want in onze familie schijnt altijd de zon. Abstracte begrippen als rozengeur en maneschijn zijn iets lastiger te tekenen, maar u heeft nu in ieder geval een beeld.

Klikt u even op dit plaatje voor afbeelding van één van de betere werken:

2009-01/abbys_family.png

Somewhat related