Vrouw Haverkamp...

Posted on Monday 08 December 2008 at 10:21 am in category: USA
In the past week 2 people read this, in the past month 26 people read this. Used tags:

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet veel op heb met kerstliedjes. Mijn vrouw daarentegen, kan er het hele jaar wel naar luisteren. Als een soort compromis, wachten we tot na Thanksgiving. En dan gaat het los. Via Limewire worden de klassiekers weer gedownload, en tot ver na de kerstdagen hoor ik Bing Crosby dromen over een witte kerst. Dat is al bijna niet te verkroppen, maar er zijn ook liedjes van Mariah Carey, en daar kan ik al helemaal niet tegen. Ik wil ook graag een bumpersticker waar op staat: "Ik rem niet voor Mariah Carey, en al helemaal niet voor Celine Dion". Maar nu heb ik er iets op gevonden, zodat ook voor mij deze tijd niet helemaal zonder plezier verloopt...

Ik weet niet meer hoe het ter sprake kwam, maar iemand had het idee dat ik de kerstliedjes misschien niet leuk vond, omdat ze in het Engels waren, en niet in het Nederlands. Er werd dus op aangedrongen om ook Nederlandse kerstliedjes in de playlist op te nemen. Het enige Nederlandse kerstliedje dat me te binnen wilde schieten, was 'Eenzame Kerst' van André Hazes. Fijn! Een kerstliedje dat ik uit volle borst meezong natuurlijk. De reacties waren enthousiast, een prachtig lied natuurlijk. En hoewel niemand hier de tekst verstaat, werd aangenomen dat het ongetwijfeld een zeer verantwoord kerstgevoel beschreef. De uitdrukking op de gezichten was onbetaalbaar, toen ik vertelde dat het gaat over een kerel die in de bak zit met Kerstmis, terwijl zijn vrouw en kinderen met een andere vent Kerstmis vieren.

Even later hoorde ik de Engelse versie van 'Oh Dennenboom' langskomen. Het zal wel aan mijn zieke geest liggen, maar ik herkende die melodie is dus meteen als 'Vrouw Haverkamp' van Normaal. Die is dus ook toegevoegd aan de playlist, waarbij iedereen in de veronderstelling is dat het de Nederlandse versie is van 'Oh Christmas Tree'. Ik kon ook alleen de live-versie vinden, waar dus een paar duizend dronken boeren op klompen even stoppen met bier gooien om mee te lallen.

'Oh, mooi, een mannenkoor', was de hilarische reactie. Ook dit lied zing ik dus uit volle borst mee als het weer eens langskomt. Ik heb niet uitgelegd waar de tekst over gaat, dat mogen ze zelf bedenken. Het enige probleem is dat Abby heel makkelijk nieuwe liedjes leert, en dus ook vol overgave meezingt over Vrouw Haverkamp en haar "grote tiet'n". Dat wordt lachen op het kerstfeest op school!

Somewhat related