Ik mag blijven...

Posted on Tuesday 30 September 2008 at 3:43 pm in category: USA
In the past week 2 people read this, in the past month 7 people read this. Used tags: ,

Het is nu alweer twee jaar geleden dat ik (voorwaardelijk) toestemming kreeg om in de Verenigde Staten te komen wonen. U wilt niet weten hoeveel formulieren ik heb moeten invullen omdat voor elkaar te krijgen (ik moet eerlijk zijn, ik weet het zelf ook niet meer). Het lijstje bevat onder andere de formulieren I-864, I-130 ($ 355,-), I-485 ($ 930,-) en I-751 ($ 545,-) en misschien ben ik er nog wel een paar vergeten. Verder een medische keuring inclusief wat vaccinaties (€ 226,-), een röntgenfoto (€50,-) en uiteraard de broodnodige pasfoto's zo nu en dan, die alleen door een goedgekeurde fotograaf mogen worden genomen (reken dus maar op 25 euro per setje).

Om ervoor te zorgen dat je als Amerikaan niet met jan-en-alleman gaat trouwen om ze hier binnen te smokkelen, moet je twee jaar na dato bewijzen dat je nog steeds getrouwd bent, en dat je samen bezittingen hebt en dergelijke (zoals bijvoorbeeld een huis, een auto, verzekeringen of één of meer geiten). Anders word je er dus zonder slag of stoot uitgegooid.

Een aantal weken terug heb ik dus weer eens een formulier ingevuld, de al genoemde I-751, Petition to Remove Conditions on Residence (twee pagina's, met vier pagina's instructies), en gisteren mocht ik in Cleveland verschijnen, alwaar mijn vingerafdrukken en een foto werden genomen (ik weet nu niet helemaal zeker of dat een zeugma is). En nu mag ik weer tien jaar blijven.

Somewhat related