Halloween

Posted on Monday 29 September 2008 at 09:40 am in category: Abby
In the past week 24 people read this, in the past month 66 people read this. Used tags: , ,

Eind oktober is het weer Halloween, en dat betekent dat er weer een kostuum uit moet worden gezocht voor 'trick-or-treat'. In allerlei loodsen, waar de rest van het jaar niets gebeurd, verschijnen opeens winkels met de meest bizarre uitdossingen. En terwijl mama thuis het huis versiert met Halloween decoraties (vooral veel 'pumpkins'), ga ik met Abby op pad naar één van de kostuum winkels om iets uit te zoeken. Hoewel Abby er nog niet helemaal uit is wat ze nou precies wil, is er wel een shortlist van mogelijkheden: Een lieveheersbeestje, een slang, of een skelet.

Bij de winkel aangekomen worden we geholpen door een aardige mevrouw in een heksenkostuum. Nadat ik het hele gezelschap met een onnavolgbare afleidingsmanoevre om de cheerleaders heb weten te krijgen (die vind ik niet leuk), staan we in het pad met de 'enge' kostuums. Zombies, heksen, vampiers en dat soort dingen. En natuurlijk de onvermijdelijke skeletten, waarvan Abby er meteen eentje uit het schap rukt. 'Deze', zegt ze overtuigend. Op weg naar de paskamers komen we langs een lieveheersbeesten kostuum, en er wordt nog even kort getwijfeld, maar uiteindelijk belanden we met skelet en al in de paskamers. 't Is een mooi ding, compleet met masker, handschoenen en overschoenen, en het past ook nog perfect, met ruimte voor warme kleren eronder, want eind oktober is het vaak wel een beetje koud om langs de deuren te gaan voor snoep. De keuze is gemaakt.

Afrekenen en naar huis, alwaar het hele ding natuurlijk aangetrokken moet worden om het aan mama te laten zien. Gelukkig valt het in de smaak, en de rest van de dag doe ik dus allerlei klusjes met een skelet op mijn hielen. Veel bekijks natuurlijk, want dat gebeurt ook niet iedere dag dat je iemand het gras ziet maaien met een skelet van drie turven hoog in het kielzog.

Skelet in de keuken

Aan het eind van de dag kan het skelettenpak uit, en wordt het in de kast gehangen, tot aan de grote dag. Ongeveer tien minuten nadat ze rustig is gaan slapen, wordt het huis opgeschrikt door een ijzingwekkende gil. Na onderzoek blijkt het lastig om in slaap te vallen als je weet dat er een skelet in je kast zit.

Somewhat related