Jaarlijkse update

Posted on Monday 31 December 2007 at 9:54 pm in category: Whatever
In the past week 2 people read this, in the past month 7 people read this.

Ik weet dat er aardig wat mensen zijn die dit weblog in de gaten houden. De afgelopen tijd zal dat wel dramatisch zijn afgenomen, want er valt natuurlijk niet zo heel veel in de gaten te houden. Hier ben ik voor verantwoordelijk, en het is dan ook volledig mijn eigen schuld. Er is altijd wel iets om een stukje over te schrijven, als je er maar een beetje je best voor doet. En daar zit 'm nou juist de kneep, ik doe mijn best er gewoon niet voor. Maar goed, hier gaan we dan maar weer eens, en dit keer zal ik eens niet beloven om met wat meer regelmaat hier te gaan 'posten' zoals dat tegenwoordig heet, want die beloftes kom ik toch nooit na. Dit keer zal ik eens gewoon even vertellen hoe het met ons gaat.

De laatste tijd ben ik vooral bezig geweest met werken, voornamelijk in North Carolina. Dat is een heel leuk gebied om te verblijven, heb ik gehoord. Ik heb er helaas niet veel van kunnen zien, ik ben voornamelijk in een nare fabriek aan het werk geweest. Genoeg daarover dus, het enige dat ik hier nog wel over kwijt wil is dat van mijn wens om ooit professioneel buschauffeur te worden dus weinig terecht is gekomen.

Verder heeft u hier al eerder kunnen lezen dat we zijn verhuisd, naar een groter huis. Voor de duidelijkheid, als ik zeg 'groter', dan bedoel ik dus echt groot, voor Nederlandse begrippen dan wel te verstaan. Voordat ik hierover verder ga, eerst even een foto laten zien die ik maanden terug al aan iemand beloofd heb. Ruud, hier is 'tie dan (op het kleine plaatje klikken voor een groter plaatje):

naambordje.jpg


Zo'n huis brengt natuurlijk ook de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Het moet allemaal worden opgeruimd, gestofzuigd, er moet eten worden gekookt, er zijn twee badkamers en vier toiletten die schoon moeten worden gehouden, als het sneeuwt moet je de oprit sneeuwvrij maken, als het niet sneeuwt moet het gras worden gemaaid (tenzij het herfst is, dan moeten de bladeren worden aangeharkt), en zo zijn er nog wel meer dingen. En als mijn vrouw dan klaar is met al die dingen, is de dag wel voorbij natuurlijk. Dus dan komt het allemaal op mijn schouders neer om te zorgen dat de open haard lekker blijft branden. Nu moet ik zeggen dat ik dat aardig onder de knie begin te krijgen. Dus dan heb ik wat tijd over om bijvoorbeeld een mooi werkbankje in elkaar te timmeren in de garage:

workbench.jpg


Als u nu denkt, 'wat staat die bankschroef toch op een onhandige plek', dan bent u waarschijnlijk rechtshandig. Als u niet weet wat een bankschroef is, begrijpt u waarschijnlijk ook niet waarom het zo belangrijk is om een werkbank te hebben. Maar geloof me, het is héél belangrijk.

Verder zijn er vergaande plannen om de kelder (althans, de helft ervan) om te toveren in een echt Hollandsch bruin café. Zoals altijd zijn de plannen vergaand (dat is één van mijn sterke punten). Ik ben nog een beetje aan het twijfelen wat nu mijn voorkeur heeft inzake het ontwerp van de bar zélf, dus hier moet nog wat veldonderzoek naar worden gedaan. Vandaar dat je mij tegenwoordig steeds vaker met een rolmaat in een bar ziet. Qua voorbereiding kan ik u melden dat ik alvast de juiste muziek heb gedownload, en dat ik een tap-hendel heb aangeschaft op EBay. Dus zodra ik eruit ben over het ontwerp, hoeft het alleen nog maar gebouwd te worden.

De kleine meid is intussen drie geworden, en dat is dus al héél groot eigenlijk. Grappig is dat ze steeds meer interesse gaat hebben voor de Nederlandse taal, en ze komt nu regelmatig vragen hoe iets in het Nederlands heet. Blijkbaar heeft mijn betoog dat het voor je latere carrière heel belangrijk is om Nederlands te leren dus toch effect gehad. Wat wel lastig is om uit te leggen dat bijvoorbeeld een computer in het Nederlands dus ook gewoon 'computer' genoemd wordt.

abby_snow_shoveling.jpg


Oh ja, inmiddels is er een kettingzaag (door mijn collega's van de Veluwe steevast 'knetterbiele' genoemd) toegevoegd aan het assortiment gereedschappen. Ik kon hem voor een zacht prijsje overnemen, maar dan moest ik er ook wel een katje bij nemen. Zo gezegd zo gedaan, dus ik kan u nu ook voorstellen aan de kat, hier is ze dan, ze heet Beatrix Louise (aan de linkerkant):

beatrix_abby.jpg

 En dan ook nog een gelukkig 2008 gewenst allemaal!