Weihai Zoo

Posted on Sunday 25 March 2007 at 4:04 pm in category: Whatever
In the past week 5 people read this, in the past month 16 people read this. Used tags:

Ik ben in mijn leven al in aardig wat dierentuinen geweest, dus ik beschouw mezelf als een deskundige op dit gebied. Maar wat ik vandaag heb gezien in de zoo in Weihai, valt eigenlijk met geen pen of toetsenbord te beschrijven (ik ga het natuurlijk wel proberen).

De dierentuin in Weihai is prachtig aangelegd, rondom een berg, en is verschrikkelijk groot. Er lijkt geen eind te komen aan de trappen die je op en af moet om alles te zien, maar het is de moeite waard. De grootste attractie wordt geboden door de roofdieren. Nu weet je natuurlijk dat die beesten normaal gesproken een beetje liggen te dommelen in de zon, dus weinig spektakel. Maar daar heeft men in China iets op gevonden.

Lekker kippetje

Je kunt voor 50 yuan (ongeveer 5 euro) een levende kip kopen, die je vervolgens voor de leeuwen, wolven, tijgers, luipaarden of andere beesten die wel van een kippetje houden kunt gooien. We hebben er drie geprobeerd, en de wolven waren veruit het spectaculairst. De kip werd in luttele seconden door een troep wolven aan stukken gescheurd.

Update: we hebben de beelden!

De verblijven van de dieren zijn absoluut enorm, en ook weer prachtig aangelegd. Je kunt ook naar het topje van de berg klimmen natuurlijk, waar we enthousiast aan begonnen. Ik heb van mijn leven nog nooit zoveel traptredes beklommen in één dag.

Verder kun je hier echt heel dicht bij de dieren komen, en je kunt dan ook leuke fotootjes nemen.

Daarna kun je nog wat visjes aan de zeehonden voeren, ook erg leuk natuurlijk, en dan heerlijk verdwalen in het park wat bij de dierentuin hoort, waar je dit soort dingen tegenkomt:

De schattingen van de te voet afgelegde afstand varieerde aan het eind van de dag van 15 kilometer tot 18 mile (die laatste schatting werd gedaan door vriend & Texaan Ron, in Texas is alles groter natuurlijk).

Somewhat related