Koud!

Winter in Ohio

Posted on Sunday 04 February 2007 at 12:05 am in category: Whatever
In the past week 5 people read this, in the past month 17 people read this. Used tags: ,

Het is koud! De afgelopen dagen is het echt koud geworden in Ohio. Zo wordt het vandaag maximaal -12 graden, en vannacht wordt een temperatuur verwacht van -18. Maar dat is niet het ergste, want er is ook nog zoiets als de 'windchill' factor, waarmee wordt aangegeven hoe koud het aanvoelt (rekening houdend met wind en luchtvochtigheid en dergelijke). En dan komen we voor vandaag (overdag) uit op een temperatuur van -26 graden. 's Nachts durft er denk ik niemand naar buiten om die meting te verrichten.

In Nederland zou ieder rayonhoofd de hele nacht wakker liggen, om 's ochtends vroeg warm aangekleed het ijs op te gaan om de dikte te meten, maar hier niet. Het is niet eens extreem koud eigenlijk. Voor iemand die de Hollandse winters gewend is, is het natuurlijk allemaal wel aardig, en dus ben ik maar eens op pad gegaan met de fotocamera. In de herfst van 2004 maakte ik dit plaatje bij Brandywine Falls. Vandaag zag de waterval er zo uit (klik op de foto's voor een groter plaatje):

brandywine_winter.jpg

brandywine_winter2.jpg

Meer foto's zijn te bekijken in een ' webalbum', als je hier klikt: http://picasaweb.google.nl/john.schop/BrandywineFallsInWinter

Somewhat related