En weer terug

Posted on Monday 29 January 2007 at 5:15 pm in category: Whatever
In the past week 3 people read this, in the past month 8 people read this. Used tags:

Na een kleine vier weken in China geweest te zijn, ben ik dit weekend weer terug gevlogen naar de good ol' USA. Het mooie is dat de reis van Beijing naar Newark ongeveer 13 uur in beslag neemt, en dat je ook 13 uur terug gaat in de tijd. Dus uiteindelijk verlies je niet zoveel tijd met reizen als je denkt. Hoe het dan komt dat het toch vermoeiend is, dat weet ik niet.

Zoals al eerder vermeld, is Rongcheng nou niet echt een wereldstad, en de zegeningen van de westerse cultuur, zoals McDonalds, KFC en Pizza Hut tref je er niet aan (in de grotere steden in China wél trouwens). Ook een bar is ver te zoeken, dus er is een kans dat je je een ongeluk gaat vervelen. Maar de creatieve geest vind natuurlijk altijd wel iets om zich bezig te houden. Chinees leren is bijvoorbeeld iets dat niet snel gaat vervelen, omdat het vreselijk lastig is om de verschillende intonaties onder de knie te krijgen. Laat staan dat je dat dan ook nog allemaal kunt onthouden, dus de les begint elke dag weer van voren af aan.

Tussendoor kun je bijvoorbeeld ook proberen je behendigheid met de eetstokjes te verbeteren. Het is gebruikelijk om als voorafje een schaaltje pinda's geserveerd te krijgen, die natuurlijk ook met stokjes gegeten dienen te worden. In het begin is dat lastig, maar na een tijdje oefenen is er geen kunst meer aan. Dan ga je proberen om er twee tegelijk op te pakken, en dat lukt met wat vallen en opstaan ook nog:

Het is tot nu toe nog niet gelukt om er op deze manier drie te pakken te krijgen, maar ik blijf stug volhouden. Toch niks beters te doen.

Somewhat related