Mississippi en Alabama

foto's !

Posted on Sunday 11 June 2006 at 11:52 pm in category: Whatever
In the past week 3 people read this, in the past month 9 people read this. Used tags: , ,

Op dit moment verblijf ik in Tupelo, Mississippi. Als de naam u bekend voorkomt, dan kan dat komen doordat Elvis Presley hier geboren is in 1935, en hier is opgegroeid. En dat willen ze hier weten ook. Er is een Elvis Presley Park & Campground, een Elvis Presley Lake, en dan natuurlijk het museum dat bij zijn geboortehuis hoort. Het huis wordt ook krampachtig in een toonbare staat gehouden:

Birthplace of Elvis

Verder is er hier ook een automuseum met een heleboel oude auto's, zoals bijvoorbeeld deze Mercury Turnpike Cruiser uit 1957. Destijds was dit het summum van luxe, inclusief electrisch verstelbare stoelen (mét geheugen).

'57 Mercury Turnpike Cruiser
En natuurlijk één van de auto's van Elvis:
Elvis' Lincoln Mark IV

Daar houdt het wel zo'n beetje op met Tupelo, dus als je je dan verveelt ga je rond rijden, en dan kom je zomaar in Alabama terecht, waar bijvoorbeeld het 'Natural Bridge National Park' is. Dit park is aangelegd rondom een natuurlijke brug (verrassend), die 2 miljoen jaar geleden is onstaan door een ondergrondse rivier die langs een rots liep.

Natural Bridge, Alabama

Je komt er natuurlijk alleen als je vlug genoeg de bordjes kunt lezen:

Waarheen?

En met het risico dat het nu wel een beetje op een fotoalbum gaat lijken nog wat vergane glorie die je zomaar langs de weg kunt ontdekken in Sweet Home Alabama:

Een roestende Chevy C/60

Chevy C/60
Een verlaten benzine station:
Gas station
Een roestende Ford Mustang:
Ford Mustang
Een prachtige Pontiac Grand Prix (zonde)
Pontiac Grand Prix

Oh ja, ik heb een heleboel foto's gemaakt in het automuseum, dus wie geinteresseerd is kan ze via de mail kriijgen...

Somewhat related